Filippa

FILIPPA - VALLASNAINEN VELJENSÄ VARJOSSA

Nuijasodan tukahduttaneen Klaus Flemingin nimi on jäänyt historiaan, mutta kuka muistaa hänen sisarensa Filippan? 

Filippa varttuu kahden voimakastahtoisen isoveljen varjossa. Omalla kartanollaan Yläneellä Filippa on herratar, jonka käskyjä tottelevat kymmenet palvelijat sekä lukuisat lampuodit.

Hänen karjansa on satapäinen, hän kasvattaa friisiläisratsuja ja huolehtii orvosta veljentyttärestään. Kun hän matkustaa Turkuun, hän ratsastaa kymmenpäisen seurueen kera. Vallasnaisena hän vahvistaa käskynsä omalla sinetillään.

Mutta maista ja mammonasta huolimatta Filippa ei hallitse omaa elämäänsä. 1500-luvun lain mukaan Klaus on sisarensa holhooja ja päättää tämän tulevaisuudesta.

Miksi Klaus ei salli sisarelleen avioliiton onnea? Pelkääkö veli ahneuttaan arvokkaiden perintömaiden menetystä? Vai onko kyseessä jotakin muuta, pahaenteisempää?

Kristiina Vuoren kuudes historiallinen romaani FILIPPA (Tammi, 2017) kertoo 1500-luvulla eläneen Filippa Flemingin fiktiivisen tarinan. Se on aistivoimainen ja tarkkaan taustoitettu sukellus Vaasojen ajan Suomen aateliston elämään. Samalla se on kertomus kipeästä ja kielletystä rakkaudesta sekä salaisuuksien painosta.

Lue näyte kirjasta täältä.

Kuuntele näyte kirjasta täältä.

Kirjasta sanottua

"Jos sattuu vierastamaan niin sanotun historiallisen romaanin perinnettä, mieli muuttuu, kun perehtyy Kristiina Vuoren kiehtovaan tuotantoon. Tuntuu hassulta, että historiallisen romaanin synonyymiksi on jotenkin vakiintunut vähättelevä sanapari historiallinen viihde; kuitenkin parhaat historialliset romaanit tuottavat aivan yhtä vaativia ja antoisia lukukokemuksia kuin kaikki muukin vakavasti otettava sanataide."

-Turun Sanomat, Jouko Grönholm

"Kiitokset kirjailijalle, että hän nostaa aitoja historiallisia henkilöitä esille kirjoissaan, varsinkin naisia."

-Kirjasähkökäyrä, Mai Laakso

"Tarina tihkuu synkkää vetovoimaa ja ihon alle tunkeutuvaa jännitettä. Filippa tietää koko ajan olevansa vain askeleen päässä synnistä ja se askel olisi niin pieni ja helppo ottaa."

-Kirjahilla

"Ratkaisu, johon Vuori on päätynyt, on rohkea ja erikoinen, ja olen jo joistakin Facebook-kommenteista lukenut närkästyneitäkin kommentteja siitä. Minua ei närkästytä yhtään, vaan ihailen jälleen Vuoren taitoja. Fiktion mahdollisuuksiin kuuluu juuri tällainen leikittely erilaisilla ratkaisuilla."

-Kirsin kirjanurkka, Kirsi Hietanen 

 

Filippa - Uutuusromaani Rautamarskin unohdetusta sisaresta