Näkijän tytär

Eletään 1200-luvun alkuvuosikymmeniä, varhaiskeskiaikaa. Ryöväri käy Margareeta-rouvan kimppuun, ja niin saa alkunsa Eira, punahiuksinen tyttö. Virallinen isä, herra Klaus kieltää lapsen, eikä asiaa ainakaan auta että lapsi tuntuu perineen todelliselta isältään muutakin kuin hiusten värin: näkijän ja shamaanin lahjan.

Eira rakastuu syvästi kasvinveljeensä Rikhardiin, ja tämä häneen. Mutta neito kihlataan soturille, jonka villi voima sekä pelottaa että vetää Eiraa puoleensa käsittämättömällä kiihkolla.

Hämäläisten maa on levoton. Katolinen kirkko vie vanhalta uskolta jalansijaa ja uudet verot painavat omaan käskyvaltaansa tottuneiden hämäläisisäntien selkää. Tupien nurkissa nuristaan ja pian kapina on täyttä totta.

Mutta Eiraa uhkaa vaara paljon lähempää. Isoisä, Teinperin herra Ulf Stark, on ottanut itselleen nuoren vaimon, aistillisen Ursulan, joka pitää kaikkia vallassaan. Hänelle oman pojan, Rikhardin etu tulee ennen kaikkea – ja etenkin ennen Eiraa, äpärää, joka lienee pahan hengen asuttama…

Kuuntele näyte äänikirjasta

Blogiarvio
Lehtiarvio
YLE Viikon Kirja
TSTV Kannet auki

 

Näkijän tytär tv-mainos